Top 10 sätt att dramatiskt minska exponering för cancerframkallande ämnen

Även om det är omöjligt att undvika alla gifter och cancerframkallande ämnen som omger dig,  finns det några enkla, men effektiva åtgärder du kan vidta som kraftigt kommer att minska din exponering för giftiga ämnen. Göra dessa smärtfria justeringar kan sänka din risk för nästan alla typer av cancer  och en hel del andra sjukdomar. Nyckeln till denna lista är att varje produkt utsätter dig för kemikalier eller cancerframkallande ämnen på daglig  bas. Genom att eliminera dem kan du faktiskt skära ner en stor majoritet av din exponering av kemikalierna i din vardag.

1. Köp ekologiska livsmedel

Genom att gå ekologiskt, är du inte bara nära till att undvika bekämpningsmedel, du undviker även andra artificiella ingredienser och skadliga konserveringsmedel.

2. Filtrera ditt kranvatten

Kranvatten innehåller arsenik, fluorid och klor, vilka alla är mycket giftiga. Med hjälp av ett vattenfilter för ditt dricksvatten är en bra start. Kroppen absorberar en stor mängd vatten genom huden under dusch och bad. Ett bra alternativ är att installera ett helt filter i huset som kan ta bort 99 procent av dessa kemikalier.

3. Ta bort kvicksilverfyllningar ur munnen

Kvicksilver är mycket giftigt och de gamla fyllningar i munnen kan påverka vår hälsa. Om du bestämmer dig för att ta bort din kvicksilverfyllning, var säker på att hitta en tandläkare som har kompetens inom detta område.

4. Gör din egen deodorant

Deodoranter och antiperspiranter innehåller farliga kemikalier inklusive aluminium, parabener, propylenglykol, FD & C-färger, talk och mer. Gör din egen naturliga deodorant är lika enkelt som att blanda kokosolja, bakpulver och sheasmör. Alternativ använd Alunsten hämmar illaluktande svettningar suveränt. Hur du gör egen deo kan du närmare läsa här: Så gör du naturlig deodorant enkelt.  

5. Köp naturlig tandkräm och munvatten

Fluor är mycket giftigt och bör inte sväljas. Många tandkrämer och munvatten innehåller fluor, triklosan, sackarin och artificiella färger såsom FD & C Blue # 1. Undvik dessa ingredienser genom att köpa naturliga tandkräm och munvatten. Du kan också göra din egen munvatten med vatten, bakpulver och havssalt, och en droppe pepparmynta eller tea tree olja. Alternativ använda den naturliga träpinnen som komplement till naturlig tandkräm.

6. Köp naturlig bodywash, schampo och balsam. Finns en hel del att välja och vraka bland här. 

Undvik ingredienser inklusive triklosan, doft, PEG, cetearet, polyeten, DMDM-hydantoin och parabener inklusive propyl, isopropyl, butyl, isobutyl.

7. Gör dina egna naturliga hem rengöringsmedel

Rengöringsmedel som AJAX, Lysol, blekmedel och liknande producerar mycket giftiga ångor. De kan ersättas av en enkel och billig blandning av vinäger och citron. Det finns många enkla recept för giftfria, hemlagad rengöringsmedel man kan läsa om på nätet. Under blogginlägget Så gör du naturliga rengöringsmedel får du bra tips.

8. Köp naturlig tvättmedel

De flesta  tvättmedel lämnar kemikalierester på kläderna som absorberas av huden. Uundvik tvättmedel som inkluderar linjära alkyl natrium sulfonater, petroleumdestillat, fenoler och natriumhypoklorit (hus blekmedel).

9. Använd inte mikrovågsugnen

Mikrovågor dödar mat, rätt och slätt. Det sätt att laga mat är onaturligt. Använd istället din ugn, spis eller brödrost.

10. Begränsa din användning av mobiltelefon

Strålningen från mobiltelefoner kan orsaka cancer. Begränsa din användning av mobiltelefon och försök att använda handsfree alternativ som Bluetooth och högtalartelefonen när det är möjligt.

Några andra bra tips att inkludera är:

– Använd naturlig makeup och hudvård
– Använd inte babypuder (talk)
– Använd inte ogräsmedel eller bekämpningsmedel

Källor för denna artikel: 

http://static.ewg.org/pdf/EWG_cosmeticsguide_2011.pdf

http://www.naturalnews.com/030651_microwave_cooking_cancer.html

http://www.globalhealingcenter.com/water/water-toxins

http://www.cnn.com/2011/HEALTH/05/31/who.cell.phones/index.html

http://www.naturalcosmeticnews.com

4 thoughts on “Top 10 sätt att dramatiskt minska exponering för cancerframkallande ämnen

  1. Hej! Jag tänkte bara säga att man blir lite lur på sanningshalten i det du skriver angående kranvattnet när källan är en amerikansk sida. Stora delar av amerika har väldigt dåligt vatten. Sverige har bra vatten varav norrland har ännu bättre. Säg gärna till dock om du vet att just sveriges vatten innehåller dessa, eller andra dåliga grejer. Jag kan inte svära på hur det är. Men att använda amerika som källa känns inte så verkligt :) /A

  2. Jag tror inte en sekund på sanningshalten om vattnet, men jag kan dock inte säga hur det är i Sverige, men hemma hos mig (Finland), gäller dock inte hela landet, så är vattnet så rent från början så det behöver inte ens renas via något reningsverk.

    • Tack för din feedback Cecilia! I USA vart ifrån denna info källan kommer, ser det tyvärr ganska illa ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>