Så får din hud glow med citron

Undrar du hur man får glödande hud naturligt? Enkelt. Det finns många metoder som du kan använda för att få en hud som lyser. Ett av de mest effektiva naturliga skönhetstips är att använda citron. Precis som citron är bra för att eliminera överdriven olja, är den också en utmärkt ingrediens för en naturlig glödande hud.

Använder du inte 100% naturliga hudvårdsprodukter eller rengöringsmedel? I så fall kan du glömma de flesta hudvårdsprodukterna över köpdisken laddade med kemikalier och andra skadliga icke-ekologiska ingredienser som kan skada huden och orsaka för tidigt åldrande. Vissa kan även orsaka känslig hud och i värsta fall vara hormonstörande. Men att använda en citron fungerar lika bra som de naturliga skönhetsprodukterna och bäst av allt är att du undviker de skadliga effekterna av onaturliga skönhetsprodukter. Det finns många recept på hur du kan använda citron för huden. Här kommer ett av de enklaste tipsen.

Så får du glödande hud naturligt med citron

Börja med att köpa färska citroner från din lokala mataffär. De ska vara så färska som möjligt. Ta nu en citron och skär dem i flera bitar.  Pressa sedan ut saften i en liten skål. Applicera citron över ansiktet och låt den verka i ditt utan att torka det med handduk.

Så fort citronsaften kommer i kontakt med ditt ansikte, tar den bort de torra och döda celler som ger ett tråkigt utseende. Med citron metoden kommer du att känna en ren och glödande känsla på huden. Dessutom ger citron också som en naturlig sammandragning som dödar bakterier på huden, vilket passar bra om man lider av acne. Den bidrar även till att avlägsna oljor, samt hjälper till att strama huden. Slutligen återfukta din hud med en naturliga hudkräm  som vitaliserar dina hudceller. För att uppnå resultat bör du upprepa denna naturliga steg ungefär 2-3 gånger i veckan. Du bör märka skillnaden inom den första veckan av användning.

Så börja nu med citronkuren för glödande hud. Citron innehåller mycket C-vitamin som är bra för huden. Ju mognare citronen är desto mer C-vitamin innehåller den.  Alternativt är också  att blanda honung och citron; också utmärkt kur för huden.

Ps. Har man finnar eller extra torr hud kan citron sticka i huden. Men det är ingen fara.  Citron torkar inte ut huden, tvärtom så ger den en len känsla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>