Bota eller lindra eksem med naturliga hudvårdsprodukter.

Eksem kan vara ett mycket obehagligt hud problem och brukar oftast förvärras över tid när man använder apoteksprodukter eller  lotions överdoserade med syntetiska ämnen. Skadligt och inget vi rekommenderar alls för dig med eksem.  Har du någonsin funderat över att använda naturliga hudvårdsprodukter för att lindra eller få bot på din eksem? hmm..inte?

atopisk eksem naturlig hudvård

Så upptäcker du naturliga ingredienser som verkligen hjälper till att lugna eksem eller kanske till och med läker det! 

Läs alltid etiketten

Att lära sig konsten att läsa produktetiketter är det första du bör göra innan du köper en produkt. Om du tidigare inte har granskat innehållsförteckning kommer du bli förvånad över vad du hittar. Kommersiella hudvårdsprodukter är fyllda med starka kemikalier, konstgjorda doftämnen, konserveringsmedel och bekämpningsmedel – vilket innebär att oavsett vad märkningen beskriver om dess fördelar för torr hud, så kommer du vilja ställa tillbaka produkten på hyllan om du bara visste.

Hudvårdsprodukter med skadliga ämnen är bara att glömma när det kommer till behandling av EKSEM. Bekanta dig istället med naturliga hudvårdsserier idag! Dessa erbjuder naturliga ingredienser från växter, oljor och örter.  Naturliga hudvårdsprodukter är utan tvekan att föredra framför syntetiska och andra skadliga motsvarigheter. Folk med olika hudsjukdomar som har övergått till ekologiska hudvårdsprodukter kan dokumentera en skillnad.

Naturliga hudsalvor är perfekta för dem som upplever extrem torr hud. Hud salvor innehåller inget vatten och därmed inget behov av konserveringsmedel. Bara rena och läkande oljor och vaxer packade med näringsrika ämnen som behandlar på djupet. Följande naturliga ingredienser kommer att lugna ditt eksem, återfukta huden och bekämpa dina eksem besvär den naturliga vägen idag!

Här är några eftertraktade exempel på ingredienser att titta efter för behandling av eksem. Men det finns många många fler…

Ingen mer Kortison!

Ekologisk Sheasmör

Sheasmör är en viktig återfuktande ingrediens i naturliga hudvårdsprodukter och verkar lugnande för olika hudsjukdomar, inklusive eksem. Sheasmör innehåller vitamin A och E, tillsammans med fettsyror är den en perfekt att bruka för att lindra eksem.

Ekologisk Jojobaolja

Jojobaolja är en populär naturlig ingrediens vanligt förekommande i många naturliga hudvårdsprodukter. Jojobaolja gör huden silkeslen och passar perfekt alla hudtyper.  Den stimulerar hudens sebum, som är den naturliga fuktighetsgivaren dina talgkörtlar utsöndrar i kroppen. Jojobaolja har en extremt lång hållbarhetstid och irriterar inte huden. En halvfet och mild olja effektiv för att bekämpa atopisk eksem.

Lugna ner eksem med avokado olja

Avokadoolja är en annan viktig ingrediens för extremt torr hud. Den är fullt av vitamin A, B1, B2, D och E, som ger näring till torr hud som lider av eksem. Naturliga hudvårdsprodukter som innehåller avokadoolja använda denna naturliga ingrediens för att ge näring, lugna och återfukta eksem fläckar. Avokado olja är också säker för akne drabbade, vilket innebär att naturliga akne hudvård linjer har även denna närande ingrediens.

Mango Smör: Läckert!

Slutligen mangosmör ännu en viktig naturlig fet och återfuktande ingrediens som finns i naturliga hudvårdsprodukter för att behandla eksem. Mango smör är känd för sina fuktgivande, uppmjukande och läkande förmåga. Mangosmör är helande mot torra fläckar.

Arganolja 

Arganolja är en av de fantastiska naturliga hudvårdsprodukter som lindrar/botar eksem. Arganolja består av sju essentiella fettsyror, inklusive Omega 9 och Omega 6, oljesyra och linolsyra. Dessa fettsyror skyddar cellerna och bidrar till att förhindra vätskeförlust. Perfekt behandlingen av eksem. Oljan är också rikligt med vitamin E (mer vitamin E än olivolja), Detta är en olja känd för sina antiinflamatoriska egenskaper.

Bivax

Bivax har många fördelar: Jag tänkte fokusera särskilt på denna helande råvara.

1) När Bivax appliceras på huden, bildar den en skyddande barriär som skyddar den från föroreningar samtidigt som den är återfuktande. Bivax kväver inte huden och kommer inte täppa till porerna som petroleumbaserade produkter.

2) Antibakteriell: Bivax har antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla huden fri från fläckar och bakterier.

3) Fuktighetsbevarande: Bivax hjälper till att hålla huden hydrerad med tiden eftersom det drar till sig vatten naturligt, att hålla huden hydrerad är en förutsättning för frisk hud.

4) Innehåller Vitamin A: Som en naturlig källa till detta vitamin hjälper bivax till att stödja cellomsättningen och återuppbyggnad.

5)  På grund av dess anti-inflammatoriska egenskaper, har bivax förmågan att läka sår.  Studier har även funnit att det är effektivt mot hemorrojder. Visste du att det används också på många sjukhus för att läka sår.

Här kommer något som kallas för Bumble Bee Balm.  Biprodukter är toppen! Det är värt att prova. Om du undrar vart du kan beställa dessa produkter, tipsar vi er varmt att googla runt.

Du behöver!

 

Ca. 7 gram Bivax
1 dl olja (olivolja eller arganolja)
manuka honung (Eller vanlig svensk hederlig honung)
bidrottninggelé
propolis
bipollen

Lägg i förväg propolis och bipollen i en flaska eller burk och fyll med olja. Låt det ”sippra” över natten och sila ut med ett kaffefilter. Propolis kommer aldrig att smälta. Smält lite bivax och tillsätt olja, honung och bidrottninggelé. Häll i en glasburk, låt det stelna, och använd! Hoppas detta recept hjälper.

Citat: ”A mixture of honey, olive oil, and beeswax may relieve the symptoms associated with eczema and psoriasis, reports Complementary Therapies in Medicine (2003:11;226–34).

Källa: http://www.bastyrcenter.org/content/view/422/

Kom Ihåg! Dessa är endast rekommendationer från pålitliga källor. Informationen är inte avsedd som medicinsk rådgivning. Personer med frågor om specifika symtom eller behandlingar bör rådfråga en professionell rådgivare. 

 

Gillar du vad vi skriver. Stötta oss genom att följa oss på sociala medier. Instagram / Facebook / Twitter

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>