Bästa naturliga vintertips för huden

Sweden on moonlight in winter
Amaralis Kuhr har arbetat som hudterapeut runtom i världen i över 20 år. I en metro intervju ger hon några av sina bästa tips på hur man skärskilt tar hand om huden under vintertider. 
Växlande temperaturer, torr luft och isande vindar under vintermånaderna utsätts vår hy för enorma påfrestningar. Denna påfrestning kan skada hyns naturliga skyddsbarriär vilket medför att den kan kännas torr och stram. Hur motverkar man då detta?
Så här års behöver vår hud mycket fukt och det är därför bra att smörja in den lite extra. En fuktgivande kräm 3 gånger dagligen samt en fuktgivande mask var tredje dag hjälper till att motverka uttorkning. Gör en peeling en gång i veckan för att avlägsna gamla hudceller och undvik att hyn ser matt och glåmig ut, dessutom hjälper det fukten att tränga in i hyn ordentligt.
Det är också viktigt att vårda kr0ppen inifrån och ut då hyns hälsa påverkas av mer än våra hudvårdsrutiner, både kost och livstil har stor betydelse.
Saker man bör tänka på är att dricka mellan 2-3 liter vatten per dag och att undvika, alternativt trappa ner, på sockerrika produkter såsom juice, läsk, godis osv. Satsa istället på Omega 3, riklig mat, bl.a lax, makrill, linfröolja och valnötter.
- Två viktiga vitaminer för hyn är C-vitamin och A-vitamin.
C-vitamin som är en viktig antioxidant finns i bl.a nässlor, citrusfrukter, nypon och vinbär. Den hjälper till med kollagenproduktionen, som stärker hyn inifrån. A-vitamin är en riktig powervitamin som hjälper till vid cellbildning och jobbar för hyns kvalitet och elasticitet, då den är fettlöslig fungerar den utmärkt i hudkrämer för att motverka torrhet. Denna hittar du i bl.a ägg, spenat och morötter.
Källa: Metro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>