Asiaternas naturliga skönhetstips

Asiens skönhetsrutiner är väldigt exotiska och mystiska. Vissa kulturaspekter såsom kost och medicinsk praxis väcker stort intresse eftersom de är annorlunda än våra västerländska motsvarigheter på många sätt. Asiatiska kvinnor är kända för sin släta, klara hud och tjockt och glänsande hår. Kvinnor från hela världen har följt efter deras kosmetiska och naturliga hudvårdsrutiner. Dessa asiatiska skönhetsknep fokuserar inte endast på på yttre fördelar för kvinnor, men även den inre hälsan.

Te konsumtionen

Den asiatiska kulturen tror att yttre skönhet börjar med att man tar hand om sig själv på insidan. Hälsosam kost är en viktig del för många asiatiska skönhetsrutiner. Många asiater konsumerar te på en daglig basis, dess läkande och avgiftande egenskaper tros förbättra hud, hår och naglar genom att spola ut föroreningar och gifter. De vanligaste teer som konsumeras i Asien omfattar grönt, vitt och oolong te. Förutom deras avgiftade egenskaper, är dessa teer även rika på antioxidanter och  bidrar till att förhindra fria radikaler. Fria radikaler är biprodukter av kemiska processer som är ansvariga för tecken på åldrande i huden. Asiaterna särskilt grönt te regelbundet för att hjälpa huden att bekämpa fina linjer och rynkor.

Pearl Powder

Många asiatiska kvinnor använder pärla pulver för att bevara frisk och levande hud. Pärlpulver är rik på aminosyror och   andra mineraler som hjälper till att förnya huden. Det kan också lugna inflammation och hjälpa till att läka hud irritationer och rodnad. Vissa asiatiska kvinnor tar pärla pulver oralt, medan andra använder det som en skönhetsbehandling för sin hud. En vanlig blandning appliceras på huden innehåller pärla pulver i kombination med akacia honung, äggula och vatten. Denna mask ska vara kvar på huden i minst 20 minuter och sedan sköljas av med varmt vatten.

Massage

Terapeutisk massage praktiseras i hela Asien, och många tror att det har många skönhetsfördelar. Stretching av musklerna lindrar spänningar och främjar blodcirkulation. Blodflödet till cellerna i huden hjälper till att skapa en ljus sken över hy vilket ger oss ett ungdomligt utseende. Akupunktur är en form av massage som man använder för att ge direkt tryck på vissa punkter på kroppen. Man tror också att det bidrar till att förbättra blodcirkulationen så att huden blir smidigare och utseendet av fina linjer och rynkor minskar.

Camellia Nut Oil

Många asiatiska kulturer använda Camellia nut oilkallas även för Tea seed oil,  tsubaki oil för att förbättra kvaliteten i hår, hud och naglar. Det är särskilt effektiv vid behandling av håravfall. Camellia nötolja  kan användas som en varm oljebehandling för håret. Den kan också användas för att återfukta huden, och eftersom det bidrar till att förbättra hudens struktur, används den oftast för att behandla fina linjer och rynkor. Många kvinnor gnider även denna naturliga olja i nagelbanden för att stärka naglarna.

Camelia oil chinese.jpeg

Bild från Wikipedia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>