19 sätt att bli av mörka ringar under ögonen

1. Använd en kall tepåse

Använd en kall te kompress (tex. rosmarin tepåsar) för att öka cirkulationen runt dina ögon. Alternativ blötlägg tepåsar i kallt vatten och krama överflödigt vatten från tepåsar och lägg under ögonen i ca. 10 till 15 minuter för att bli av mörka ringar.

2.  C-vitamin

Att återfukta med kräm eller naturlig olja rik på C-vitamin och antioxidanter hjälper att stödja kollagen under ögonen.

3. Skydda huden mot solen

4. Använd mandelolja

Massera under ögonen med mandelolja innan sängdagsi 2 veckor.

5. Använd Gurkor

Skiva några tunna färska gurkor och placera i kylskåp eller frys. Lägg därefter gurkskivorna över dina slutna ögonlock. Upprepa denna klassiska huskur ofta. Den kommer att hjälpa  dig att bli av mörka ringar under ögonen.

6. Använd rosenvatten

Doppa en bomullstuss i rosenvatten och tillämpa under ögonen i 10 minuter. Rosenvatten penetrera huden för att lindra dina trötta ögon och hjälper till att dra upp alla gifter som orsakar mörka ringar.

7. Använd krossad myntablad

Krossad myntablad kan appliceras under ögonen i 20 minuter. Myntverket är känd för att ge en sval, stickande känsla, öka blodcirkulationen  vilket kan hjälpa dig att eliminera mörka cirklar under dina ögon.

8. Blanda ananasjuice och gurkmeja pulver

Applicera en blandning av gurkmeja pulver och ananasjuice till dina mörka ringar för att bli av med dem naturligt.

9. Vitamin K

K-vitamin är ett fettlösligt vitamin. Det lagras i fettvävnaden i kroppen. Bra källor till vitamin K är gröna grönsaker som broccoli, kål, blomkål, spenat och vegetabiliska oljor, sojabönor och spannmål.  Orskaen till mörka ringar under ögonen kan vara brist på vitamin K. Satsa på kost som innehåller vitamin K. Om det kan du läsa här.

10. Sov tillräckligt

De vanligaste orsakerna till mörka ringar under ögonen är  sömnbrist

11. Näs Rengöring

Spas i Indien använder en helt naturlig nasal renare för att bli av med mörka ringar. Luta huvudet och häll vatten: Något i en näsborre och vattnet kommer ut ur den andra näsborren. Denna åtgärd inte bara under din Minskar ögonen mörka ringar mål det kommer att göra din hud extremt stråland

.

12. Potatis

I Kina, Sydamerika och Hongkong använder man potatis för att bli av mörka ringar. Potatis innehåller enzymer som hjälper till att lätta på huden. Dessa enzymer suger upp gifter som kan orsaka mörka ringar.

13. Akupressur

Detta är en naturlig kinesisk botemedel. Akupressur är i spetsen för anti-aging och används för att bli av med mörka ringar. Tryck med pekfingret  ordentligt mot benet precis under ögonen och håll det tryckt i 3 sekunder. Upprepa processen 10 gånger varje morgon för att bli av mörka ringar.

14. Drick mer vatten

Mörka ringar uppstå när du inte dricker den rekommenderade mängden vatten, som inte tillåter gifter att lämna kroppen och dessa gifter kan orsakar mörka ringar.

16. Sluta gnugga ögonen

Det är viktigt att inte gnugga ögonen eftersom detta kan irritera ögonen och kapillärer som finns under huden kan bryta ut.

17. Minska Salt

Att äta för mycket salt kan göra att din kropp binder vatten i de mist anade ställen. Detta kan leda till mörka ringar under ögonen. Minska ditt saltintag. Det kan hjälpa till att eliminera mörka ringar.

18. Eliminera Allergener

Allergener är kända för att vara en av de mest populära saker som orsakar mörka ringar. Allergener är de ämnen som den allergiska individen är allergisk mot. Oftast är allergener proteiner som tex mjölkproteiner och pollenproteiner, men även kvalster är en allergen. I hudvårdsprodukter är det vanligt med allergener i konserveringsmedlet.

Om allergener är den grundläggande orsaken till dina mörka ringar försök att undvika de.

19. Förhindra Nästäppa

När näsan är täppt, kan venerna inte rinna till ögonen och göra sitt jobb, då kan mörka ringar uppstår.

4 thoughts on “19 sätt att bli av mörka ringar under ögonen

  1. Jätte bra inlägg! Många olika tips från flera synvinklar

  2. Finns det någon kirurgiska metoder eller injektioner som behandlar mörka ringar runt ögonen.
    Tack på förhand
    Hanna

  3. Under min ögonen är svart och brinner jag blir irriterad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>